“Груба спекулация е да се смята, че самолетите МИГ -

...
 “Груба спекулация е да се смята, че самолетите МИГ -
Коментари Харесай

ген. Шивиков: Инцидентът с МИГ – 29 е вследствие на политическа безотговорност

  “Груба нечиста сделка е да се счита, че самолетите МИГ - 29 са остарели и негодни. През последните години бойната авиация е поддържана, само че постоянно може да настъпи техническа неточност. Това може да се случи с всеки един аероплан, даже и от ново потомство.  
Това съобщи ген. Димитър Шивиков във връзка случая край Шабла. Според него при всяко политане се прави главен обзор на положението на машините.
 Военната прокуратура образува досъдебно произвеждане за случая с изтребител Военната прокуратура образува досъдебно произвеждане за случая с изтребител
От Военна прокуратура обявиха, че работят по всички версии за случая с български боен аероплан, случил се по време на обучение. Обра...

,,Със сигурност инспекция е имало на няколко равнища преди излитането на самолета. Друг е въпроса, е че този модел е сложен за ръководство и маневриране, все пак е неуместно да се счита, че самолетите не са оборудвани и готови за ръководство през нощта ”, добави той.
Генералът разяснява и подготовката на водачите:
,,Времето за хвърчене е извънредно незадоволително. По стандартите на НАТО водачите летят по 200 часа на година, до момента в който нашите летци са в небето дорипо-малко от санитарния миниум. И тук отговорността за неналичието на задоволително опит на водачите е политическа. През годините армията е сведена до миниум, бойната техника и снаряжението също. Няма по какъв начин да няма произшествия поради такива пропуски ”, добави той. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР